Zdroj: Canva
Minestrone polévka
Italská kuchyně jistě chutná každému. Znáte ale tento recept na Minestrone? Tato polévka Minestrone je skvěý recept na horké letní dny. Pojďme si ji ukázat!
Ingredience
- 2 Lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 2 středně velké mrkve
- 2 středně velké brambory
- 2 Stonky celeru
- 1 pórek
- 1 hrnek sušených fazolí můžete použít i konzervované
- 2 litry vývaru
- 1 plechovka strouhaných rajčat
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1⁄2 hrnku těstovin
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
Postup
Prvně si na středně velké pánvi si rozehřejte olivový olej.
Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud pěkně nezměknou.
Přidejte nakrájené mrkev, brambory, celer a pórek.
Smažte dalších cca 5 minut.
Přidejte fazole a vývar.
Vařte na středním plameni, dokud se zelenina také krásně nezměkne.
Přidejte strouhaná rajčata, tymián, oregano, sůl a pepř.
Vařte dalších 10 minut.
Přidejte těstoviny vašeho výběru a vařte podle návodu na obalu.
Ochutnejte polévku a případně doslaďte nebo okořeňte podle své chuti.
Podávejte polévku s chlebem nebo sýrem. Záleží na vaší chuti!
Toto je skvělá zdravá polévka plná zeleniny, bílkovin a vlákniny.
Recept polévka minestrone se tradičně podává s čerstvým chlebem a olivovým olejem nebo sýrem.
Doufám, že si tuto italskou pochoutku užijete!