Metro dezert
Tento lahodný dezert, velmi oblíbený ve francouzské kuchyni, spojuje dohromady krémový vanilkový puding, kakaový korpus a vrstvu hořké čokolády. Vše krásně změkne a propojí se do harmonické chute, kterou doporučujeme podávat chlazenou.
Ingredience
- 400 g Digestive nebo jiných sušenek
- 250 g masla
- 250 g moučkového cukru
- 100 g kakaového prášku
- 5 vajec
- 100 g čokolády na vaření
Nejnovější letáky
Postup
Sušenky rozdrťte na drobné kousky.
Na mírném ohni rozpusťte máslo se sušenkami, přidejte moučkový cukr, kakaový prášek a vajíčka. Míchejte a vařte, dokud směs nezhoustne.
Směs odstavte, přidejte nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit ve výsledné hmotě.
Hotovou směs vlijte do formy (nejlépe silikonové), kterou jste předem vystlali pečícím papírem a necháte vychladit.
Dezert nedávejte hned do ledničky, nechte ho chvíli stuhnout při pokojové teplotě, pak ho dejte do lednice nejméně na 1 hodinu ztuhnout.
Po vychladnutí nakrájejte na cihličky podle počtu hostů. Před podáváním nechte dezert aklimatizovat na pokojovou teplotu. Dezert metro je hotový!