INZERCE
Medvědí pracny
Medvědí pracnz jsou typickým vánočním suchým pečivem. A kdy je vhodná doba začít péct Medvědí tlapky? Můžete je začít péct na Mikuláše - 3 týdny před Vánocemi. Budou chutnat výborně.
INZERCE
Ingredience
porce
30
- 300 g hladká mouka
- 150 g moučkový cukr
- 250 g Hera
- 150 g mleté ořechy
- 30 g Tmavé kakao
- 4 ks vejce
- Vanilkový cukr na obalení
- 1⁄2 čl skořice
- nastrouhaná citronová kůra
- moučkový cukr na obalení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Těsto zpracovávejte ručně - ne mixérem. V míse smíchejte mouku, máslo, vejce, cukr, mleté ořechy, kakao, mletou skořici, citronovou kůru a drcený hřebíček.
2. Krok
Těsto nechte alespoň 15 minut odpočívat.
3. Krok
Těsto rozdělte na 5 dílů a každý díl rozválejte do kuličky. Rozdělte je na stejné díly, aby se vešly do formiček.
4. Krok
Formy není třeba mazat - tlapky z nich snadno vyklouznou.
5. Krok
Medvědí tlapky pečte v troubě vyhřáté na 190 °C 6 až 9 minut.
6. Krok
Upečené horké tlapky obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.