INZERCE

Zdroj: Denisfilm for iStockPhotos

Medailónky z jeleního s brusinkovou omáčkou

Toto hojné sváteční jídlo je perfektní pro speciální příležitosti. Šťavnaté jelení medailónky jsou dokonale doplněny sladko-kyselou brusinkovou omáčkou.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Jelení medailónky

  • 800 g Jelení medailonky Přidáno do
  • 2 KL sůl Přidáno do
  • 2 KL černý pepř Přidáno do
  • 2 KL máslo Přidáno do

Brusinková omáčka

  • 1 Hrnek Brusinková marmeláda Přidáno do
  • 200 ml červené víno Přidáno do
  • 200 ml hovězí vývar Přidáno do
  • 2 KL med Přidáno do
  • 1 KL čerstvě mletý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Pro přípravu medailonků z jeleního masa předehřejte troubu na 180 stupňů a nechte medailonky dojít pokojové teploty.

2. Krok

Medailonky opepřete a osolte a z obou stran je opečte na másle v horké pánvi, dokud nebudou hnědé.

3. Krok

Umístěte opečené medailonky do pekáčku a nechte je v předehřáté troubě asi 10-15 minut odpočívat, dokud nedosáhnou požadovaného stupně propečení.

4. Krok

Přidejte do hrnce borůvkový džem, červené víno, hovězí vývar, med a pepř a přiveďte k varu.

5. Krok

Nechejte omáčku redukovat na střední teplotě, dokud nebude trochu hustší.

6. Krok

Podávejte medailonky z jeleního masa s brusinkovou omáčkou a užívejte si toto lahodné jídlo!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty