Zdroj: Denisfilm for iStockPhotos
Medailónky z jeleního s brusinkovou omáčkou
Toto hojné sváteční jídlo je perfektní pro speciální příležitosti. Šťavnaté jelení medailónky jsou dokonale doplněny sladko-kyselou brusinkovou omáčkou.
Ingredience
Jelení medailónky
- 800 g Jelení medailonky
- 2 KL sůl
- 2 KL černý pepř
- 2 KL máslo
Brusinková omáčka
- 1 Hrnek Brusinková marmeláda
- 200 ml červené víno
- 200 ml hovězí vývar
- 2 KL med
- 1 KL čerstvě mletý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu medailonků z jeleního masa předehřejte troubu na 180 stupňů a nechte medailonky dojít pokojové teploty.
Medailonky opepřete a osolte a z obou stran je opečte na másle v horké pánvi, dokud nebudou hnědé.
Umístěte opečené medailonky do pekáčku a nechte je v předehřáté troubě asi 10-15 minut odpočívat, dokud nedosáhnou požadovaného stupně propečení.
Přidejte do hrnce borůvkový džem, červené víno, hovězí vývar, med a pepř a přiveďte k varu.
Nechejte omáčku redukovat na střední teplotě, dokud nebude trochu hustší.
Podávejte medailonky z jeleního masa s brusinkovou omáčkou a užívejte si toto lahodné jídlo!