Zdroj: YelenaYemchuk from Getty Images
Masové koule v rajčatové omáčce
Masové koule v rajčatové omáčce jsou jedním z těch jídel, které potěši každého gurmána. Kombinace měkkého mletého masa, rajčatové omáčky a různých koření dělá z tohoto jídla pravou delikatesu. Vyzkoušejte a určitě nebudete zklamaní!
Ingredience
- 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 2 ks červené cibule
- 4 stroužky česneku
- 500 g rajčat v plechovce
- 1 pl rajčatového koncentrátu
- 1 pl cukru
- sůl a pepř podle chuti
- 1 pl hladké mouky
- 1 vejce
- 1 Svazek petrželky
- 2 Lžíce oleje
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravíme masovou směs na koule. Mleté maso smícháme se solí, pepřem a moukou. Přidáme také na jemno nakrájenou cibuli a stroužky česneku, které jsem dříve prolisovala.
Do směsi vlijeme vajíčko a vše důkladně promícháme. Z hotové směsi vytvarujeme koule, které chceme mít podobné velikosti, aby se rovnoměrně upekly.
Na rozpálený olej vložíme masové koule a opečeme je z obou stran do zlatova. Poté je vyjmeme a necháme odpočívat na talíři s kuchyňským papírem, který vstřebá veškerý přebytečný tuk.
Ve stejné pánvi, kde se opékaly koule, přidáme nasekaná rajcáta, rajčatový koncentrát, cukr a osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme také nasekanou petrželku.
Nechte omáčku probublávat na mírném ohni asi 15 minut. Poté přidáme zpět masové koule a necháme je vařit v omáčce dalších 15 minut.
Masové koule v rajčatové omáčce podáváme s hranolkami nebo vařenými brambory. Osobně preferuji hranolky, které výborně absorbují rajčatovou omáčku a dodávají celému jídlu tu správnou chuť.