INZERCE
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Máslový mazanec z domácí pekárny
Tradiční česká velikonoční pochoutka, kterou si můžete připravit přímo v domácí pekárně.
INZERCE
Ingredience
porce
10
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 80 g cukru
- 80 g máslo
- 1 ks droždí
- 2 ks žloutky
- 1 lžička Soli
- 1⁄2 lžička mletý kardamom
Náplň
- 200 g rozinek
- 100 g mandlí
- 1 ks citronové kůry
Ostatní
- 1 ks žloutek
- mléko
- Mandlové lupínky
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Rozpustíme máslo a smícháme ho s mlékem, přidáme cukr a droždí a necháme asi 15 minut kvasit.
2. Krok
Mezitím smícháme mouku, žloutky, sůl a kardamom.
3. Krok
Kvásek přidáme k suchým ingrediencím a vše důkladně promícháme.
4. Krok
Těsto necháme v teplém místě kynout asi hodinu, dokud se nezdvojnásobí.
5. Krok
K vzešlému těstu přidáme náplň a vše opět promícháme.
6. Krok
Těsto dáme do pekárny, potřete žloutkem smíchaným s mlékem a posypte mandlovými lupínky.
7. Krok
Mazanec pečeme podle nastavených instrukcí na máslový mazanec.
8. Krok
Hotový mazanec necháme lehce vychladnout a pak ho můžeme hned podávat.