Zdroj: Pixabay
Máslová poleva s příchutí kávy
Proč nepozvednout své dorty a cupcaky na vyšší úroveň s touto krémovou, aromatickou polevou z kávového másla? Je to dokonalá směs másla, moučkového cukru a práškového espressa, která dodá jakémukoli pečivu lahodnou a bohatou kávovou chuť. Její příprava je navíc snadná, takže pokud jste milovníci kávy a dortů, je tento recept na polevu určen právě vám!
Ingredience
- 1⁄2 šálek Nesolené změklé máslo
- 1 čajová lžička Instantního espressa v prášku
- 11⁄2 pl mléka
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 3 šálky moučkového cukru
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké míse vyšlehejte máslo do hladkého krému.
V malé misce rozpusťte espresso v prášku v jedné lžíci mléka.
Rozpuštěné espresso nalijte do velké mísy s máslem a přidejte vanilkový extrakt.
Začněte šlehat pomalou rychlostí a postupně ji zvyšujte, dokud se dobře nezapracuje.
Začněte přidávat moučkový cukr po jednom šálku a pokračujte ve šlehání. Po každém šálku zkontrolujte konzistenci a chuť.
Pokud potřebujete hustší polevu, přidejte další moučkový cukr. Chcete-li mít polevu řidší, přidejte trochu mléka navíc.
Jakmile je všechen cukr zapracován a dosáhnete požadované konzistence a chuti, je poleva připravena k použití.