INZERCE

Zdroj: Aleksandrs Samuilovs from Canva

Masarykove sušenky

Toto tradiční české pečivo Masarykove sušenky je jednoduché na přípravu a má skvělou chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
30
  • 300 g hladké mouky Přidáno do
  • 200 g masla Přidáno do
  • 100 g cukru moučky Přidáno do
  • 1 Lžíce kakaa Přidáno do
  • 1 kus vajíčko Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 100 g vlašských ořechů Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Nejdříve si připravujeme sušenkové těsto. Do misky si odvažujeme hladkou mouku, přidáme cukr moučku, kakao, špetku soli a nakrájené máslo. Vše dobře promícháme a zpracujeme do drobenky. Je potřeba věnovat této fázi dostatek času, protože jen tak dosáhneme dokonale křehkých sušenek.

2. Krok

Poté přidáme vlašské ořechy, které jsme předtím hrubě posekali. Pokud máte rádi velmi ořechovou chuť, můžete přidat ořechy více, stačí jen změnit poměr sušenek. Není třeba obávat se experimentování.

3. Krok

Pak přidáme vajíčko a vše promícháme do hladka. Těsto zpracováváme do chvíle, kdy se přestane lepit na prsty. Dáváme pozor, abychom těsto nepřepracovali, jinak by sušenky nebyly křehké.

4. Krok

Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme zhruba na půl hodiny odpočívat v chladničce. Tento krok je důležitý pro to, aby se těsto po vytvarování sušenek nerozteklo při pečení.

5. Krok

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a plech si vystelíme pečicím papírem.

6. Krok

Těsto vyndáme z chladničky a na pomoučněném válečku ho rozválíme na asi půl centimetru. Pak vykrajujeme sušenky tvarovkou podle našeho výběru.

7. Krok

Sušenky pak ukládáme na plech a pečeme zhruba 15-20 minut nebo do zlatava.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

564 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty