INZERCE
Zdroj: FB: Vánoční cukroví a jiné sváteční a slavnostní sladkosti
Martinské rohlíčky
Martinské rohlíčky jsou tradiční český dezert oblíbený zejména o svátku svatého Martina. Tento recept je velmi jednoduchý a rohlíčky jsou připravené do 30 minut.
INZERCE
Ingredience
porce
8
Těsto
- 200 g hladké mouky
- 1 kus vejce
- 100 g máslo
- 50 g cukr
- 1 Balení vanilkový cukr
- 1 lžička koření do perníku
Náplň
- 100 g mleté ořechy
- 50 g rozinek
- 2 Lžíce rum
Posyp
- 50 g cukr moučka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a koření do perníku. Přidejte vlažné máslo a vejce a zpracujte těsto.
2. Krok
Těsto rozdělte na osm částí a z každé vyválejte placku. Na každou placku rozložte náplň z ořechů a rozinek a pokapejte rumem.
3. Krok
Placky zrolujte do podoby rohlíčků a vložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 15 minut, dokud nebudou rohlíčky zlatohnědé.
4. Krok
Po vyjmutí z trouby nechte rohlíčky chvíli vychladnout, poté je obalte v cukru moučka.