INZERCE
Zdroj: frytka from Getty Images Signature
Marmeláda z jahod
Jemná a aromatická jahodová marmeláda je perfektní pro rozmazlení na teplém toustu či jako náplň do pečiva. Tento recept vám umožní vytvořit výtečnou domácí marmeládu z čerstvých jahod.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg čerstvé jahody
- 700 g cukr
- 1 lžička citronová šťáva
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.
2. Krok
Jahody spolu s cukrem a citronovou šťávou dáme do velkého hrnce a pomalu přivedeme k varu, při čemž občas promícháme.
3. Krok
Jakmile začne marmeláda vřít, vaříme ji 40 minut, přičemž občas promícháme a odstraňujeme pěnu z povrchu.
4. Krok
Hotovou marmeládu odstavíme z ohně a necháme chvíli vychladnout, pak ji nalijeme do sterilizovaných skleniček.
5. Krok
Skleničky převrátíme dnem vzhůru a necháme je tak, dokud marmeláda zcela nevychladne. Poté je uložíme na chladné a tmavé místo.