INZERCE

Zdroj: frytka from Getty Images Signature

Marmeláda z jahod

Jemná a aromatická jahodová marmeláda je perfektní pro rozmazlení na teplém toustu či jako náplň do pečiva. Tento recept vám umožní vytvořit výtečnou domácí marmeládu z čerstvých jahod.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg čerstvé jahody Přidáno do
  • 700 g cukr Přidáno do
  • 1 lžička citronová šťáva Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.

2. Krok

Jahody spolu s cukrem a citronovou šťávou dáme do velkého hrnce a pomalu přivedeme k varu, při čemž občas promícháme.

3. Krok

Jakmile začne marmeláda vřít, vaříme ji 40 minut, přičemž občas promícháme a odstraňujeme pěnu z povrchu.

4. Krok

Hotovou marmeládu odstavíme z ohně a necháme chvíli vychladnout, pak ji nalijeme do sterilizovaných skleniček.

5. Krok

Skleničky převrátíme dnem vzhůru a necháme je tak, dokud marmeláda zcela nevychladne. Poté je uložíme na chladné a tmavé místo.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

564 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty