INZERCE

Zdroj: Canva

Marináda na krkovičku

Nejlepší marináda na krkovici je směs ingrediencí, která se používá k dochucení a změkčení krkovičky vepřového masa. Obvykle obsahuje kombinaci koření, bylinek, oleje, octa a případně dalších přísad, které přidávají na chuti a šťavnatosti masa. Tato marináda se nejčastěji nechává působit na krkovičce přes noc nebo minimálně několik hodin, aby se přenesla do masa a dodala mu výraznou chuť a aroma při následném pečení nebo grilování.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 Kusy vepřové krkovičky Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 4 Lžíce oleje Přidáno do
  • lžíce hořčice Přidáno do
  • 2 Lžíce medu Přidáno do
  • 2 Lžíce sojové omáčky Přidáno do
  • 1 Lžíce worchestrové omáčky Přidáno do
  • 1 Lžíce mletého kmínu Přidáno do
  • 1 Lžíce mleté papriky Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte.

2. Krok

V míse smíchejte olivový olej, hořčici, med, sójovou omáčku, worchestrovou omáčku, kmín, papriku, cibuli a česnek. Osolte a opepřete podle chuti.

3. Krok

Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky tlouš asi 2 cm.

4. Krok

Plátky vepřové krkovičky vložte do marinády a dobře promíchejte, aby bylo vše pěkně pokryté.

5. Krok

Nechte krkovičku marinovat v chladničce minimálně 2 hodiny nebo přes noc.

6. Krok

Před grilováním krkovičku vyjměte z marinády a nechte ji okapat.

7. Krok

Krkovičku opečte na rozpáleném grilu z obou stran, až je maso propečené.

8. Krok

Hotové plátky krkovičky podávej například s pečenými bramborami či zeleninou. Marináda na krkovici do trouby se dá taktéž použít.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty