Zdroj: Canva
Marináda na krkovičku
Nejlepší marináda na krkovici je směs ingrediencí, která se používá k dochucení a změkčení krkovičky vepřového masa. Obvykle obsahuje kombinaci koření, bylinek, oleje, octa a případně dalších přísad, které přidávají na chuti a šťavnatosti masa. Tato marináda se nejčastěji nechává působit na krkovičce přes noc nebo minimálně několik hodin, aby se přenesla do masa a dodala mu výraznou chuť a aroma při následném pečení nebo grilování.
Ingredience
- 4 Kusy vepřové krkovičky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 Lžíce oleje
- lžíce hořčice
- 2 Lžíce medu
- 2 Lžíce sojové omáčky
- 1 Lžíce worchestrové omáčky
- 1 Lžíce mletého kmínu
- 1 Lžíce mleté papriky
Nejnovější letáky
Postup
Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte.
V míse smíchejte olivový olej, hořčici, med, sójovou omáčku, worchestrovou omáčku, kmín, papriku, cibuli a česnek. Osolte a opepřete podle chuti.
Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky tlouš asi 2 cm.
Plátky vepřové krkovičky vložte do marinády a dobře promíchejte, aby bylo vše pěkně pokryté.
Nechte krkovičku marinovat v chladničce minimálně 2 hodiny nebo přes noc.
Před grilováním krkovičku vyjměte z marinády a nechte ji okapat.
Krkovičku opečte na rozpáleném grilu z obou stran, až je maso propečené.
Hotové plátky krkovičky podávej například s pečenými bramborami či zeleninou. Marináda na krkovici do trouby se dá taktéž použít.