Zdroj: MartinFredy from Getty Images
Marináda na krkovici
Jemná, ale aromatická marináda, která dodá vaší krkovici výjimečnou chuť. Ideální na gril i pro pečení v troubě. Po takovém zákroku se maso stává mimořádně šťavnaté a roztéká se v ústech.
Ingredience
- 4 stroučky česnek
- 1 čajová lžička Soli
- 1 čajová lžička mletého pepře
- 2 lžíce Olej
- 2 lžíce Olej
- 1 čajová lžička sladké papriky
- 1 čajová lžička Ostré papriky
- 1 lžíce medu
- 1 hrnek piva
Nejnovější letáky
Postup
Začneme přípravou marinády. K tomu oloupeme stroužky česneku a prostrčíme je přes lis do misky.
Přidáme sůl, pepř, sladkou a ostrou papriku. Vše důkladně smícháme.
Poté do misky přidáme med a olej. Opět vše důkladně promícháme.
Na závěr do naší marinády naléváme pivo. Celé to důkladně mícháme.
Krkovičku přemisťujeme do misky s marinádou a důkladně ji obalujeme ze všech stran. Poté misku přikryjeme a odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny, nejlépe na celou noc.
Krkovice po takovém zákroku bude připravena k pečení nebo grilování. Dobrou chuť!