INZERCE
Zdroj: izmask from Getty Images
Mandlové rohlíčky
Mandlové rohlíčky jsou jedno z mých milovaných jídel v období Vánoc. Pravidelně je peču již několik let a vždy si na nich pochutná celá rodina.
INZERCE
Ingredience
porce
60
- 150 g Mletých mandlí
- 300 g moučkového cukru
- 300 g hladké mouky
- 250 g masla
- 1 lžička mandlového aroma
- 1 kus vanilkový cukr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Do misky si dáme na drobno nastrouhané máslo, přidáme moučkový cukr, mleté mandle, mandlové aroma, vanilkový cukr a nakonec mouku. Pěkně to vše promícháme, můžeme použít i ruce. Vím to zkušeností, ruce dají těstu tu pravou texturu.
2. Krok
Z těsta tvoříme malé rohlíčky. Pozor, nesmí být moc velké, jinak se nám uprostřed neupečou.
3. Krok
Rohlíčky dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je v předehřáté troubě na 180°C cca 10 minut.
4. Krok
Pečené rohlíčky ještě horké obalíme v moučkovém cukru. Díky tomu se cukr dokáže lépe spojit s rohlíčkem a dodá mu tu typickou vánoční chuť.