INZERCE
Zdroj: Koval Nadiya from Getty Images
Malinový tvarohový koláč bez pečení
Recept na lahodný malinový cheesecake s mascarpone, který můžete připravit bez pečení.
INZERCE
Ingredience
porce
10
Pro spodní vrstvu:
- 200 g Digestive sušenky
- 100 g máslo
Pro vrchní vrstvu:
- 500 g mascarpone
- 200 ml sladká smetana
- 4 ks žloutky
- 200 g cukr
- 250 g maliny
- 2 lžíce citronová šťáva
- 2 lžíce želatiny
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Sušenky rozdrťte v kuchyňském robotu na jemný prášek a poté je smíchejte s rozpuštěným máslem. Poté směs vtlačte na dno formy, nejlépe s odnímatelným dnem.
2. Krok
Želatinu namočte do studené vody. Mascarpone, smetanu ke šlehání, žloutky a cukr vyšlehejte do hladka.
3. Krok
Rozmixujte maliny, přidejte želatinu a citronovou šťávu. Zbylé maliny si nechte na ozdobu. Citronu se nebojte, dodá mu krásnou svěží chuť.
4. Krok
Na piškotový základ rozetřete malinovou směs a na ni směs s mascarpone.
5. Krok
Tvarohový koláč uložte do chladničky alespoň na 4 hodiny, aby ztuhl.
6. Krok
Před podáváním ozdobte malinami.