INZERCE

Zdroj: Lawkeeper from Getty Images

Malinové tiramisu ve sklenici

Jedná se o mimořádně jemný a lehký dezert, který je ideálním zakončením letního jídla. Vychlazené maliny mu dodají příjemnou svěžest a mascarpone krémovost. Přátelé se mě často ptají na recept, když ho podávám - takže je dobře, že je rychlý a nekomplikovaný!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 g Malina Přidáno do
  • 100 g Cukr Přidáno do
  • 200 g Sušenky Přidáno do
  • 250 g mascarpone Přidáno do
  • 200 ml creme fraiche Přidáno do
  • 2 žloutky Přidáno do
  • 4 lžíce Marsala (nepovinné) Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Oddělím několik malin na ozdobu a zbytek rozmixuji na pyré se 2 lžícemi cukru. Je dobré to udělat hned na začátku, aby maliny měly možnost trochu vychladnout - zvýrazní se tak chuť dezertu.

2. Krok

Smetanu ušlehám do tuha. V míse smíchám mascarpone se zbytkem cukru a žloutky. K tomu přidám šlehačku a jemně míchám, dokud se ingredience nespojí. Pokud máte rádi dezert s alkoholem, můžete v této fázi přidat marsalu.

3. Krok

Sušenky rozdrobím na menší kousky a vložím je na dno sklenice. Zaliji je malinovým pyré.

4. Krok

Na piškoty jsem dala vrstvu mascarpone.

5. Krok

Celý proces opakuju dvakrát nebo do vyčerpání všech ingrediencí a na závěr nanesu vrstvu mascarpone.

6. Krok

Před podáváním moučník uložím do lednice alespoň na 2 hodiny.

7. Krok

Před podáváním ozdobím zbylými malinami.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty