Zdroj: Lawkeeper from Getty Images
Malinové tiramisu ve sklenici
Jedná se o mimořádně jemný a lehký dezert, který je ideálním zakončením letního jídla. Vychlazené maliny mu dodají příjemnou svěžest a mascarpone krémovost. Přátelé se mě často ptají na recept, když ho podávám - takže je dobře, že je rychlý a nekomplikovaný!
Ingredience
- 250 g Malina
- 100 g Cukr
- 200 g Sušenky
- 250 g mascarpone
- 200 ml creme fraiche
- 2 žloutky
- 4 lžíce Marsala (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Oddělím několik malin na ozdobu a zbytek rozmixuji na pyré se 2 lžícemi cukru. Je dobré to udělat hned na začátku, aby maliny měly možnost trochu vychladnout - zvýrazní se tak chuť dezertu.
Smetanu ušlehám do tuha. V míse smíchám mascarpone se zbytkem cukru a žloutky. K tomu přidám šlehačku a jemně míchám, dokud se ingredience nespojí. Pokud máte rádi dezert s alkoholem, můžete v této fázi přidat marsalu.
Sušenky rozdrobím na menší kousky a vložím je na dno sklenice. Zaliji je malinovým pyré.
Na piškoty jsem dala vrstvu mascarpone.
Celý proces opakuju dvakrát nebo do vyčerpání všech ingrediencí a na závěr nanesu vrstvu mascarpone.
Před podáváním moučník uložím do lednice alespoň na 2 hodiny.
Před podáváním ozdobím zbylými malinami.