INZERCE
Zdroj: Pixabay: Tsarlee
Mákový Zserbó
Tento recept na maďarský mákový zserbó je mimořádně chutný a speciální dezert pečený sodou. Bohatá, sladká náplň dokonale doplňuje jemné, měkké těsto.
INZERCE
Ingredience
porce
12
Těsto
- 500 g Mouka
- 250 g máslo
- 1 ks vejce
- 24 g kvasinky
- 100 g cukr
- 1 štipka sůl
- 150 ml mléko
Náplň
- 300 g Mák
- 200 g cukr
- 100 ml voda
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Droždí rozpustíme v teplém mléce, přidáme cukr a necháme kynout.
2. Krok
Mouku promícháme s máslem, přidáme vejce, sůl, směs s kvasnicemi a zpracujeme těsto.
3. Krok
Těsto rozdělíme na 3 části a každou z nich samostatně vyválíme.
4. Krok
Mák smícháme s cukrem a vodou a vzniklou hmotu rovnoměrně rozdělíme na kusy těsta.
5. Krok
Makové těstoviny skládáme na sebe a pečeme v předem vyhřáté troubě.
6. Krok
Hotový makový koláč posypeme moučkovým cukrem a než ho nakrájíme, necháme ho vychladnout.