INZERCE

Zdroj: tataks from Getty Images

Makový estonský kringel

Estonský kringel je tradiční sváteční pečivo, které se často podává na Vánoce. Tento recept je s upraveným náplní z máku, který dodá sladký kontrast k měkkému kynutému těstu.

INZERCE

Ingredience

porce
5

Těsto:

  • 250 ml mléko Přidáno do
  • 80 g máslo Přidáno do
  • 2 ks žloutky Přidáno do
  • 600 g hladká mouka Přidáno do
  • 1 Lžíce cukr krupice Přidáno do
  • 1 Lžíce vanilkový cukr Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do
  • 1 kostka droždí Přidáno do

Maková náplň:

  • 100 g mletý mák Přidáno do
  • 200 ml mléko Přidáno do
  • 1 Lžíce povidla Přidáno do
  • 3 Lžíce cukr krupice Přidáno do
  • 1 Lžíce rum Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Na těsto smíchejte všechny ingredience a nechte ho vykynout na teplém místě.

2. Krok

Náplň - máslo smíchejte se skořicí a cukrem.

3. Krok

Dejte vařit mléko, do něj nasypte mák s cukrem.

4. Krok

Za stálého míchání vařte, dokud nevznikne kaše, kterou přiveďte k varu a odstavte z plamene.

5. Krok

Pak vmíchejte povidla s rumem.

6. Krok

Zapnete troubu na 170 °C a připravte si 2 plechy, které vyložte pečicím papírem.

7. Krok

Nakynuté těsto rozdělte na dvě části, které rozválejte na tenké placky a potřete je makovou náplní. Jednu po druhé srolujte (ruličky přeneste na plech, je to pak jednodušší) a rozřízněte napůl. Poté na plechu vytvořte pletenec, který nakonec zatočte do věnce.

8. Krok

Pečte 20–25 minut. Po upečení nechte na mřížce vychladnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

564 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty