INZERCE

Zdroj: antalexstudio from Canva

Makový cheesecake

Tento cheesecake je ideální pro milovníky máku, s výbornou krémovou texturou, která tvoří dokonalou harmonii s hustou a sladkou makovou náplní.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 200 g sušenek Přidáno do
  • 100 g masla Přidáno do
  • 500 g měkkého tvarohu Přidáno do
  • 200 g cukru Přidáno do
  • 4 ks vejce Přidáno do
  • 1 ks vanilkový cukr Přidáno do
  • 400 g mletého máku Přidáno do
  • 2 Lžíce mouky Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Začneme přípravou krusta. Sušenky rozdrtíme na drobno (lze použít mixér, já to dělám ručně v igelitovém sáčku a válečkem), přidáme rozpuštěné máslo a směs promícháme, dokud se všechny sušenky nenamáčejí do másla. Tuto směs pak rovnoměrně stlačíme do dna dortové formy a dáme zatím do ledničky.

2. Krok

Troubu si předehřejeme na 180°C.

3. Krok

Mezitím si připravíme náplň. Ve velké míse smícháme měkký tvaroh, cukr, vejce a vanilkový cukr. Směs bude nejlepší, pokud budou všechny ingredience na pokojové teplotě, takže doporučuji vyndat tvaroh a vejce z lednice alespoň hodinu před začátkem.

4. Krok

Do tvarohové směsi pak přidáme mletý mák, mouku a špetku soli a vše důkladně promícháme.

5. Krok

Tuto náplň pak vlijeme na připravený sušenkový základ.

6. Krok

Cheesecake pak pečeme přibližně 1 hodinu, do chvíle, kdy se střed cheesecake začne vařit a okraje jsou lehce zlaté.

7. Krok

Po upečení cheesecake necháme vychladnout na pokojové teplotě a poté ho dáme na 6-8 hodin do lednice.

8. Krok

Před podáváním cheesecake můžeme ozdobit čerstvým ovocem, šlehačkou nebo podle chuti.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty