Zdroj: antalexstudio from Canva
Makový cheesecake
Tento cheesecake je ideální pro milovníky máku, s výbornou krémovou texturou, která tvoří dokonalou harmonii s hustou a sladkou makovou náplní.
Ingredience
- 200 g sušenek
- 100 g masla
- 500 g měkkého tvarohu
- 200 g cukru
- 4 ks vejce
- 1 ks vanilkový cukr
- 400 g mletého máku
- 2 Lžíce mouky
- špetka soli
Nejnovější letáky
Postup
Začneme přípravou krusta. Sušenky rozdrtíme na drobno (lze použít mixér, já to dělám ručně v igelitovém sáčku a válečkem), přidáme rozpuštěné máslo a směs promícháme, dokud se všechny sušenky nenamáčejí do másla. Tuto směs pak rovnoměrně stlačíme do dna dortové formy a dáme zatím do ledničky.
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Mezitím si připravíme náplň. Ve velké míse smícháme měkký tvaroh, cukr, vejce a vanilkový cukr. Směs bude nejlepší, pokud budou všechny ingredience na pokojové teplotě, takže doporučuji vyndat tvaroh a vejce z lednice alespoň hodinu před začátkem.
Do tvarohové směsi pak přidáme mletý mák, mouku a špetku soli a vše důkladně promícháme.
Tuto náplň pak vlijeme na připravený sušenkový základ.
Cheesecake pak pečeme přibližně 1 hodinu, do chvíle, kdy se střed cheesecake začne vařit a okraje jsou lehce zlaté.
Po upečení cheesecake necháme vychladnout na pokojové teplotě a poté ho dáme na 6-8 hodin do lednice.
Před podáváním cheesecake můžeme ozdobit čerstvým ovocem, šlehačkou nebo podle chuti.