INZERCE
Makovec se švestkami
Zdravý makovec se švestkami je tradiční český dezert, který kombinuje sladkou chuť makové náplně s kyselostí švestek. Je to ideální možnost k přípravě, pokud máme doma zralé švestky, které potřebujeme spotřebovat.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 200 g mletého máku
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g moučkového cukru
- 1 Prášek do pečiva
- 50 ml rumu
- špetka soli
- 50 g rozpuštěného másla
- 3 vejce
- 500 g švestek
- 2 Lžíce strouhaného kokosu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Předehřejeme troubu na 180°C a vymažeme formu na pečení.
2. Krok
V misce smícháme mletý mák, mouku, cukr a prášek do pečiva.
3. Krok
Přidáme do směsi rum, sůl, rozpuštěné máslo a vejce a důkladně promícháme.
4. Krok
Švestky omyjeme, rozpůlíme a vykostíme.
5. Krok
Těsto vlijeme do formy, na povrch rovnoměrně rozložíme švestky a posypeme kokosem.
6. Krok
Koláč pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut, nebo dokud není zlatohnědý a špejle po zapíchnutí do středu vyjde čistý.
7. Krok
Necháme makovec vychladnout před podáváním.