INZERCE

Zdroj: Pixabay: Food-photography-by-Carys

Makovec Macaron

Francouzská klasika s maďarským twistem. Chutná maková náplň vynikající harmonizuje s lehkým macaronovým pláštěm.

INZERCE

Ingredience

porce
12

Makaronová skořápka

  • 125 g moučkový cukr Přidáno do
  • 125 g Mandlová mouka Přidáno do
  • 110 g vaječné bílky Přidáno do
  • 30 g cukr Přidáno do

Makovy náplně

  • 200 g Mák Přidáno do
  • 100 g cukr Přidáno do
  • 100 ml mléko Přidáno do
  • 1 Kus vanilková tyčinka Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 170 stupňů. Smíchejte moučkový cukr a mleté mandle v míse.

2. Krok

Vyšlehejte bílky, postupně přidejte cukr a šlehejte, dokud nedostaneme tvrdou pěnu.

3. Krok

Přidejte směs mandlové mouky a práškového cukru k pěně, pak ji opatrně promíchejte.

4. Krok

Naplňte směs do nacpávkového sáčku a poté vytvarujte macaron velikosti kruhy na plech vyložený pečícím papírem.

5. Krok

Pečeme 10-12 minut, nebo dokud okraje macaronů neztvrdnou. Necháme je vychladnout v troubě, pak je vyndáme.

6. Krok

Mezitím si připravíme makovou náplň. V hrnci smícháme mák, cukr, mléko a vanilkový lusku, pak vaříme na nízké teplotě, dokud mák nebude měkký.

7. Krok

Pokud je náplň hotová, nechte ji vychladnout a poté ji naplňte mezi macarony.

8. Krok

Nechme macarons v lednici několik hodin, aby se chutě promíchaly. Podáváme studené.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty