:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/pbAqcCmcMP-ZiJcf2x7_/5b8671b6a0407dd143d2aaa94961be.jpeg)
Zdroj: Pixabay: Food-photography-by-Carys
Makovec Macaron
Francouzská klasika s maďarským twistem. Chutná maková náplň vynikající harmonizuje s lehkým macaronovým pláštěm.
Ingredience
Makaronová skořápka
- 125 g moučkový cukr
- 125 g Mandlová mouka
- 110 g vaječné bílky
- 30 g cukr
Makovy náplně
- 200 g Mák
- 100 g cukr
- 100 ml mléko
- 1 Kus vanilková tyčinka
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 170 stupňů. Smíchejte moučkový cukr a mleté mandle v míse.
Vyšlehejte bílky, postupně přidejte cukr a šlehejte, dokud nedostaneme tvrdou pěnu.
Přidejte směs mandlové mouky a práškového cukru k pěně, pak ji opatrně promíchejte.
Naplňte směs do nacpávkového sáčku a poté vytvarujte macaron velikosti kruhy na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme 10-12 minut, nebo dokud okraje macaronů neztvrdnou. Necháme je vychladnout v troubě, pak je vyndáme.
Mezitím si připravíme makovou náplň. V hrnci smícháme mák, cukr, mléko a vanilkový lusku, pak vaříme na nízké teplotě, dokud mák nebude měkký.
Pokud je náplň hotová, nechte ji vychladnout a poté ji naplňte mezi macarony.
Nechme macarons v lednici několik hodin, aby se chutě promíchaly. Podáváme studené.