INZERCE

Luxusně nadýchaný mazanec

Vyrobený tradičním způsobem z kvasu, mouky, mléka pokojové teploty, lžící cukru, žloutků, másla, špetky soli, postupně přidaných rozinek a mandlových plátků.

INZERCE

Ingredience

porce
12

Těsto

  • 500 g polohrubá mouka Přidáno do
  • 3 žloutek Přidáno do
  • 75 g moučkový cukr Přidáno do
  • 100 g rozpuštěné máslo Přidáno do
  • Sůl Přidáno do
  • plátky mandlí Přidáno do
  • rozinky Přidáno do

Ostatní

  • 300 ml mléko Přidáno do
  • 1 polévková lžíce polohrubá mouka Přidáno do
  • 1 polévková lžíce krystalový cukr Přidáno do
  • 30 g čerstvé droždí Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Jako první si uděláme kvas z mléka pokojové teploty, lžíce mouky a lžíce cukru. Necháme na teplém místě vykynout zakryté pod čistou kuchyňskou utěrkou.

2. Krok

Mouku sypeme do větší mísy. K ní přidáme žloutky, máslo, špetku soli a kvas. Rukama postupně vmícháme rozinky a plátky mandlí a vypracujeme těsto, které necháme kynout alespoň na dvojnásobek své velikosti na teplém místě.

3. Krok

Když nám těsto vykynulo, zpracujeme ho rukama do tvaru mazance a přeložíme do papírem vystlané formy nebo na plech. Pečeme v předehřáté troubě prvních 10 minut na 220 stupňů a když se začne zbarvovat do zlata, teplotu snížíme na 150 a dopečeme. Zda je mazanec hotový zjistíme testem s dřevěnou špachtlí. Po upečení ho potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Saláty

264 recepty

Dorty

315 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2769 recepty

Houby

119 recepty

Dezert

1861 recepty

Pečivo

517 recepty

Masové pokrmy

1363 recepty

Smažené

487 recepty

Banán

161 recepty

Sušenky

20 recepty