INZERCE
Zdroj: CCat82 from Getty Images
Losos s pomerančovou omáčkou
Losos s pomerančovou omáčkou je příjemná kombinace sladko-kyselé omáčky, která perfektně doplňuje chuť lososa. Jednoduché na přípravu, ale výsledek je nádherný a chutný.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Losos
- 4 Kusy lososa
- 1 Štipka sůl
- 1 Štipka černý pepř
Pomerančová omáčka
- 2 kus pomeranče
- 1 čl cukr
- 1 čl máslo
- 1 čl škrob
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Losos - Předehřejte troubu na 200 stupňů. Lososa potřete solí a kořením a nechte ho odpočívat 10-15 minut, aby měl čas trochu si odpočinout.
2. Krok
Omáčka - Vymačkejte šťávu z pomerančů. V malém hrnci smíchejte pomerančovou šťávu, cukr, máslo a škrob a přiveďte k varu. Nechte vařit, dokud se omáčka nezhustí.
3. Krok
Lososa položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě 12-15 minut, nebo dokud není losos zcela uvařený.
4. Krok
Před podáváním lososa polévejte připravenou pomerančovou omáčkou.