INZERCE

Lišková omáčka k masu

Klasická česká lišková omáčka, která se vyznačuje bohatou chutí a krémovou konzistencí. Je inovativním způsobem připravena z lišek a smetany, které přináší jemný a lahodný chuťový zážitek.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g lišek Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 500 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • 150 ml smetany na šlehání Přidáno do
  • sůl a pepř na dochucení Přidáno do
  • Trochu petrželky na ozdobení Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Lišky očistíme, propláchneme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobno.

2. Krok

Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm cibuli dozlatova. Přidáme česnek a lišky a orestujeme dozlatova.

3. Krok

Mouku vsypeme na orestovanou směs a krátce orestujeme, aby mouka nabrala chutě. Poté zalijeme hovězím vývarem a promícháme, aby se vytvořila hladká omáčka.

4. Krok

Omáčku povaříme cca 20 minut, dokud nebude mít správnou konzistenci. Pak vmícháme smetanu a dochutíme solí a pepřem.

5. Krok

Před podáváním liškovou omáčku posypeme naťou petrželky. Podáváme s hovězím masem a knedlíky.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty