Lišková omáčka k masu
Klasická česká lišková omáčka, která se vyznačuje bohatou chutí a krémovou konzistencí. Je inovativním způsobem připravena z lišek a smetany, které přináší jemný a lahodný chuťový zážitek.
Ingredience
- 200 g lišek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce oleje
- 2 Lžíce hladké mouky
- 500 ml hovězího vývaru
- 150 ml smetany na šlehání
- sůl a pepř na dochucení
- Trochu petrželky na ozdobení
Nejnovější letáky
Postup
Lišky očistíme, propláchneme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobno.
Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm cibuli dozlatova. Přidáme česnek a lišky a orestujeme dozlatova.
Mouku vsypeme na orestovanou směs a krátce orestujeme, aby mouka nabrala chutě. Poté zalijeme hovězím vývarem a promícháme, aby se vytvořila hladká omáčka.
Omáčku povaříme cca 20 minut, dokud nebude mít správnou konzistenci. Pak vmícháme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
Před podáváním liškovou omáčku posypeme naťou petrželky. Podáváme s hovězím masem a knedlíky.