Likér z černého bezu
Bezinkový likér z květů. Tento likér se vyrábí z černého bezinku, který je známý svými léčivými vlastnostmi. Chutná vynikající a je také skvělý jako dárek.
Ingredience
- 1 kg bobulí černého bezu
- 1 l vodky nebo alkoholu
- 1 kg cukru
- voda na nalití
Nejnovější letáky
Postup
Bobule černého bezu umyjeme a necháme okapat.
Do čisté skleněné nádoby vložíme bobule a zalijeme je vodkou. Vše pečlivě promícháme.
Nádobu uzavřeme a necháme na temném a chladném místě louhovat po dobu 14 dní.
Po uplynutí 14 dní likér sceďte přes jemné síto. Zbylé bobule dobře vymačkejte, aby se z nich dostal veškerý likér.
Připravte si cukrový roztok. V kastrůlku smícháme cukr a malé množství vody (jednotky decilitrů) a vaříme na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí.
Do scezeného likéru přidejte horký cukrový roztok a dobře promíchejte.
Hotový likér z černého bezu převařte, aby se cukr v likéru úplně rozpustil a zahřejte na vysokou teplotu (ne však na bod varu).
Likér následně stočte do menších lahví. Bezový likér z květů si můžete dopřát za 14 dnů!