Zdroj: ajafoto from Getty Images
Levná pomazánka
Recept na rychlou a levnou vaječnou pomazánku. Moje rodina měla vždy ráda jednoduché, ale lahodné recepty a vajíčková pomazánka byla vždy velkou oblíbenkou.
Ingredience
- 4 vejce
- 1 ks malá cibule
- 2 Lžíce majonézy
- 2 Lžíce Hořčice
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Začněte vařením vajec, to je ten nejobtížnější krok, protože každý má rád jinak uvařená vejce. Já osobně preferuji vejce natvrdo, vařené přesně 10 minut od chvíle, kdy voda začne vřít. Mezitím si jemně nakrájejte cibuli na drobno.
Když jsou vejce hotová, přeceďte je a nechte je vychladnout. Poté je oloupejte a vidličkou rozmačkejte na menší kousky.
Přidejte cibuli, majonézu a hořčici do vajec a vše důkladně promíchejte. Nakonec okořeňte pomazánku solí a pepřem podle své chuti.
A to je vše! Tato vajíčková pomazánka chutná skvěle chlazená, takže doporučuji ji před podáváním nechat cca 30 minut ve skleněné nádobě v lednici. Snídanová klasika je na světě.