INZERCE

Zdroj: Pixabay

Lemon meringue pie

Citrónový koláč - „Lemon Meringue Pie“ je klasický americký koláč s bohatou citrónový náplní a zářivou meruňkovou polevou. Tento osvěžující dezert je ideální pro teplé letní dny.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 200 g hladké mouky Přidáno do
  • 125 g masla Přidáno do
  • 4 Citrony Přidáno do
  • 5 vajíček Přidáno do
  • 200 g cukru Přidáno do
  • 1 vanilka cukr Přidáno do
  • 250 ml vody Přidáno do
  • 2 Lžíce kukuřičného škrobu Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 200 g moučkového cukru Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180°C. V misce smíchejte mouku, máslo, 1 vejce, 50 g cukru a špetku soli. Zpracujte na hladké těsto. Těsto vyválejte a vložte do formy na koláč. Pečte v troubě asi 15 minut a poté vyjměte a nechte vychladnout.

2. Krok

Mezitím připravte citrónový krém. Do hrnce vlijte citrónovou šťávu, kůru, 150 g cukru, vodu a kukuřičný škrob. Přiveďte k varu a vařte asi 5 minut, než směs zhoustne.

3. Krok

Ve velké misce šlehajte 4 žloutky a pomalu přidejte horký citrónový krém. Dobře promíchejte a vlijte směs na vychladlý koláčový korpus.

4. Krok

Ve druhé misce vyšlehejte 4 bílky se špetkou soli do tuha. Pomalu přidejte moučkový cukr a šlehejte, dokud není bílá hmota pevná a lesklá. Polevu rozetřete na citrónový krém.

5. Krok

Koláč vraťte do trouby a pečte dalších 15 až 20 minut, dokud poleva nebude zlatohnědá a krásně nafouklá. Poté nechte vychladnout na mřížce.

6. Krok

Servírujte koláč vychlazený, dozdobený citrónovými krůpěji nebo máta.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty