Lečo na zavaření
Zavařené zeleninové lečo recept je tradiční a velmi oblíbené jídlo, které je vynikající na polévky, přílohy nebo pokrmy. Je to jednoduchý a chutný recept na zavařeninu, který může být skladován po dlouhou dobu.
Ingredience
- 2 kg zralých rajčat
- 1 kg zelených paprík
- 500 g cibule
- 5 ks česneku
- 100 ml oleje
- sůl
- Mletá paprika podle chuti
- 1 pinch cukru
Nejnovější letáky
Postup
V prvním kroku omyjte a nakrájejte rajčata, papriky a cibuli na malé kousky.
Česnek oloupejte a nasekejte na jemno.
Na velké pánvi nebo v hrnci zahřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli. Osmažte cibuli do zlatova.
Přidejte k cibuli nasekaný česnek a osmahněte dalších pár minut.
Následně přidejte nakrájené papriky a rajčata, promíchejte a nechte dusit pod pokličkou.
Do hrnce přilijte trochu vody, přidejte sůl, mletou papriku a špetku cukru pro zvýraznění chuti.
Směs ponechte dusit na mírném ohni cca 45 minut, občas promíchejte.
Hotové lečo pak rozdělte do předem vydezinfikovaných sklenic, které pevně uzavřete. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Po vychladnutí sklenice otočte a uložte na chladném a tmavém místě.