Laskonky
Kokosové laskonky jsou tradičním dezertem. Jejich příprava je podle tohoto videonávodu poměrně jednoduchá.
Ingredience
Těsto
- 4 Vaječné bílky
- 225 g Krupicový cukr
- 65 g Moučkový cukr
- 100 g kokosový ořech
- 40 g mleté ořechy
- 130 ml voda
Cream
- 200 g cukr
- 200 ml šlehačka
- 250 g mascarpone
Nejnovější letáky
Postup
Bílky vyšlehejte s moučkovým cukrem do tuha. Pokud je šlehačka příliš tuhá, svařte ji s cukrem. V hrnci svařte moučkový cukr s vodou. Nechte ho vařit, dokud se nevytvoří hustý sirup.
Do ušlehaného sněhu pomalu vlijte sirup. A promíchejte.
Přidejte kokos, ořechy a jemně promíchejte.
Těsto dejte na plech vyložený pečicím papírem. Používáme k tomu formu. Pokud formu nemáte, můžete laskonky nastříkat pomocí cukrářského sáčku.
Pečte je 10 minut při 120 stupních a poté dalších 30 minut při 90 stupních, aby se dobře vysušily.
Připravte krém. V hrnci rozpusťte cukr na hnědý karamel. Přidejte smetanu ke šlehání. Dobře promíchejte, aby se spojila. Nechte vychladnout, nejlépe do druhého dne. Po vychladnutí vmíchejte mascarpone.
Naplňte laskonky karamelovým krémem a spojte je.