Zdroj: pixelshot from Canva
Lasagne se špenátem
Lasagne se špenátem jsou mým oblíbeným vegetariánským receptem, který jsem si oblíbila během let, kdy jsem experimentovala s různými variantami tohoto oblíbeného italského jídla.
Ingredience
- 9 Dopisy lasagne
- 2 hrnky ricotty
- 1 hrnek strouhaného mozzarelly
- 1⁄2 hrnec strouhaného parmazánu
- 2 ks vajíčka
- 1⁄2 lžíce Soli
- 1⁄4 lžíce pepře
- 2 hrnky bešamelové omáčky
- 300 g mraženého (nebo čerstvého) špenátu
- 1 ks strouhaný česnek
- 1 ks cibule
Nejnovější letáky
Postup
Začneme tím, že předehřejeme troubu na 200 stupňů a připravíme si formu na pečení. Mezitím si předvaříme listy lasagne podle návodu na balení.
Na pánvi si osmahneme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenát a necháme ho, aby povadl a vodu z něj odpařila.
Ve velké míse smícháme ricottu, polovinu mozzarelly, parmazán, vajíčka, sůl a pepř.
Do připravené formy na pečení položíme vrstvu vařených listů lasagne a navrstvíme polovinu směsi sýra. Přidáme polovinu připraveného špenátu.
Pokračujeme další vrstvou listů lasagne, zbylou směsí sýra a zbylým špenátem.
Závěrem přiklopíme zbývajícími listy lasagne, vše zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme zbylou mozzarelou.
Pečeme asi 30 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezačne zlátnout. Utrpělivě čekáme dalších 10 minut, než ji začneme krájet a podávat.