Langoše z jogurtu
Langoše s jogurtem jsou měkké a chutné, s lehkým kyselkavým podtónem jogurtu. Tento tradiční recept je oblíbený nejen v České republice, ale i v sousedním Slovensku. Ideální na rychlý oběd, večeři nebo jako pohoštění na oslavách a grilováních.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 200 ml teplého mléka
- 100 ml jogurtu
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 bal sušeného droždí
- 500 ml oleje na smažení
Nejnovější letáky
Postup
Do mísy si nasypeme mouku, do středu uděláme důlek a do něj vysypeme droždí, přidáme cukr a zalijeme teplým mlékem. Zakryjeme a necháme vzejít kvásek.
Jakmile kvásek vzešel, přidáme jogurt a sůl a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme cca hodinu kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme na menší kousky a rukama rozplaceme na placky o průměru cca 14 cm.
Olej si rozehřejeme v pánvi a vložíme do něj langoše. Smažíme cca 2 minuty z každé strany do zlatava.
Hotové langoše vyjmeme z oleje a necháme odkapat na papírové ubrousky.