INZERCE
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Kynutý švestkový koláč s posypkou
Dokonalý kynutý švestkový koláč s posypkou, který se hodí k kávě nebo čaji.
INZERCE
Ingredience
porce
15
Košík
- 250 g mouka hladká speciální
- 100 g cukr
- 50 g máslo
- 1 kus kvasnice
- 1⁄2 kus citron
- 1 kus vejce
- 1 Štipka sůl
Náplň
- 500 g švestky
- 50 g cukr
- 1 kus vanilkový cukr
Posypka
- 50 g máslo
- 100 g cukr
- 80 g mouka hladká speciální
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Smíchejte mouku s cukrem, přidejte droždí, přidejte nakrájené máslo na kostky, kůru z půlky citronu, vejce a špetku soli. Zpracujte na hladké těsto a nechte kynout 1 hodinu.
2. Krok
Svestky očistěte, vykostěte a nakrájejte na menší kousky. Poté je smíchejte s cukrem a vanilkovým cukrem.
3. Krok
V míse smíchejte máslo, cukr a mouku.
4. Krok
Těsto vyválíme a vložíme do vymazané a moukou vysypané formy. Na těsto rovnoměrně rozložte švestkovou plnku a posypte připravenou posypkou.
5. Krok
Kvašený švestkový koláč pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut do zlatova.