INZERCE
Zdroj: FB: Recepty co vařily naše babičky hotovo
Kynuté jahodové knedlíky na páře
Tradiční pochoutka, kterou milují jak děti, tak dospělí. Kynuté jahodové knedlíky jsou skvělým letním dezertem, kdy jsou jahody v plné šťavnatosti.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Těsto
- 500 g polohrubá mouka
- 1 lžička sůl
- 1 ks droždí
- 1 lžička cukr
- 250 ml mléko
- 1 ks vejce
Náplň
- 500 g Jahody
- 100 g cukr
Podávání
- 50 g máslo
- 50 g moučkový cukr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Příprava těsta: Mouku, sůl, droždí, cukr, mléko a vejce zpracujeme na hladké těsto a necháme ho kynout.
2. Krok
Příprava náplně: Jahody omyjeme, očistíme a na malé kousky je smícháme s cukrem.
3. Krok
Těsto rozdělíme na části, do každé části dáme náplň a vytvoříme knedlíky, které zabalíme do utěrky.
4. Krok
Knedlíky vaříme na páře 20 - 25 minut.
5. Krok
Hotové knedlíky podáváme s máslem a moučkovým cukrem.