INZERCE

Kynuté houskové knedlíky

Nadýchaný houskový knedlík z domácí pekárny jsou součástí české kuchyně a představuje ideální přílohu k hlavním chodům, zejména k masovým pokrmům s omáčkou. Tento recept na kynuté houskové knedlíky je klasický a pochází z České kuchyně.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 4 staré housky Přidáno do
  • 2 šálky hladké mouky Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • půl kostky droždí Přidáno do
  • 112 dl mléka Přidáno do
  • trocha oleje Přidáno do
  • trocha špeku na tuk Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Na oleji opečte drobně nakrájené housky a nechte je vychladnout.

2. Krok

Do misky si připravte kvasnicový kvásek – rozmíchejte droždí ve mléce se špetkou mouky a nechte kvásek vykynout do dvojnásobného objemu.

3. Krok

Mouku prosejte do misky, přidejte sůl, vajíčko a vychladlé housky.

4. Krok

Přilijte kvasnicový kvásek a hnětejte těsto, dokud nebude hladké a elastické. Pokud je těsto příliš tuhé, můžete přidat trochu mléka.

5. Krok

Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout asi hodinu, dokud těsto nezdvojnásobí objem.

6. Krok

Vykynuté těsto rozdělte na čtyři části a vytvarujte do podlouhlých šišek.

7. Krok

Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě 20 minut.

8. Krok

Uvařený kynutý houskový knedlík recept nechte trochu vychladnout, a pak je nakrájejte na plátky.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty