:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/gu9VCwLYHRnWAgA00B5e/d1f1fa3724726dc3bcdd3729c3926e.png)
Kynuté houskové knedlíky
Nadýchaný houskový knedlík z domácí pekárny jsou součástí české kuchyně a představuje ideální přílohu k hlavním chodům, zejména k masovým pokrmům s omáčkou. Tento recept na kynuté houskové knedlíky je klasický a pochází z České kuchyně.
Ingredience
- 4 staré housky
- 2 šálky hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- půl kostky droždí
- 11⁄2 dl mléka
- trocha oleje
- trocha špeku na tuk
Nejnovější letáky
Postup
Na oleji opečte drobně nakrájené housky a nechte je vychladnout.
Do misky si připravte kvasnicový kvásek – rozmíchejte droždí ve mléce se špetkou mouky a nechte kvásek vykynout do dvojnásobného objemu.
Mouku prosejte do misky, přidejte sůl, vajíčko a vychladlé housky.
Přilijte kvasnicový kvásek a hnětejte těsto, dokud nebude hladké a elastické. Pokud je těsto příliš tuhé, můžete přidat trochu mléka.
Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout asi hodinu, dokud těsto nezdvojnásobí objem.
Vykynuté těsto rozdělte na čtyři části a vytvarujte do podlouhlých šišek.
Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě 20 minut.
Uvařený kynutý houskový knedlík recept nechte trochu vychladnout, a pak je nakrájejte na plátky.