INZERCE

Kynuté houskové knedlíky

Nadýchaný houskový knedlík z domácí pekárny jsou součástí české kuchyně a představuje ideální přílohu k hlavním chodům, zejména k masovým pokrmům s omáčkou. Tento recept na kynuté houskové knedlíky je klasický a pochází z České kuchyně.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 4 staré housky Přidáno do
  • 2 šálky hladké mouky Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • půl kostky droždí Přidáno do
  • 112 dl mléka Přidáno do
  • trocha oleje Přidáno do
  • trocha špeku na tuk Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Na oleji opečte drobně nakrájené housky a nechte je vychladnout.

2. Krok

Do misky si připravte kvasnicový kvásek – rozmíchejte droždí ve mléce se špetkou mouky a nechte kvásek vykynout do dvojnásobného objemu.

3. Krok

Mouku prosejte do misky, přidejte sůl, vajíčko a vychladlé housky.

4. Krok

Přilijte kvasnicový kvásek a hnětejte těsto, dokud nebude hladké a elastické. Pokud je těsto příliš tuhé, můžete přidat trochu mléka.

5. Krok

Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout asi hodinu, dokud těsto nezdvojnásobí objem.

6. Krok

Vykynuté těsto rozdělte na čtyři části a vytvarujte do podlouhlých šišek.

7. Krok

Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě 20 minut.

8. Krok

Uvařený kynutý houskový knedlík recept nechte trochu vychladnout, a pak je nakrájejte na plátky.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Oběd

2781 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Rýže

175 recepty

Saláty

264 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty