INZERCE

Zdroj: razmarinka from Getty Images

Květákové pyré

Recept na květákové pyré, které je vhodné jako příloha k hlavnímu jídlu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kus velký květák Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 50 ml Smetana na vaření Přidáno do
  • 2 pl Máslo Přidáno do
  • Sůl a černý pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

25 min.
1. Krok

Květák očistěte a rozdělte na růžičky. V hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a přidejte květák. Vařte asi 15 minut, nebo dokud květák nezměkne. Vždy to zkouším vidličkou - pokud je květák měkký, vyndám ho z vody.

2. Krok

Česnek oloupejte a rozdrťte. V malém hrnci smíchejte smetanu s máslem a česnekem, nechte ji chvíli povařit a poté odstavte.

3. Krok

Měkký květák scedíme a vložíme do mixéru se smetanovou omáčkou. Mixujte, dokud nevznikne hladké pyré. Mám ráda, když má pyré jemnou a hladkou konzistenci, takže mixuji poměrně dlouho.

4. Krok

Podle chuti osolte a opepřete.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty