INZERCE
Zdroj: razmarinka from Getty Images
Květákové pyré
Recept na květákové pyré, které je vhodné jako příloha k hlavnímu jídlu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kus velký květák
- 2 stroužky Česnek
- 50 ml Smetana na vaření
- 2 pl Máslo
- Sůl a černý pepř podle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
25 min.
1. Krok
Květák očistěte a rozdělte na růžičky. V hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a přidejte květák. Vařte asi 15 minut, nebo dokud květák nezměkne. Vždy to zkouším vidličkou - pokud je květák měkký, vyndám ho z vody.
2. Krok
Česnek oloupejte a rozdrťte. V malém hrnci smíchejte smetanu s máslem a česnekem, nechte ji chvíli povařit a poté odstavte.
3. Krok
Měkký květák scedíme a vložíme do mixéru se smetanovou omáčkou. Mixujte, dokud nevznikne hladké pyré. Mám ráda, když má pyré jemnou a hladkou konzistenci, takže mixuji poměrně dlouho.
4. Krok
Podle chuti osolte a opepřete.