INZERCE

Zdroj: razmarinka from Getty Images

Květákové pyré

Recept na květákové pyré, které je vhodné jako příloha k hlavnímu jídlu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kus velký květák Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 50 ml Smetana na vaření Přidáno do
  • 2 pl Máslo Přidáno do
  • Sůl a černý pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

25 min.
1. Krok

Květák očistěte a rozdělte na růžičky. V hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a přidejte květák. Vařte asi 15 minut, nebo dokud květák nezměkne. Vždy to zkouším vidličkou - pokud je květák měkký, vyndám ho z vody.

2. Krok

Česnek oloupejte a rozdrťte. V malém hrnci smíchejte smetanu s máslem a česnekem, nechte ji chvíli povařit a poté odstavte.

3. Krok

Měkký květák scedíme a vložíme do mixéru se smetanovou omáčkou. Mixujte, dokud nevznikne hladké pyré. Mám ráda, když má pyré jemnou a hladkou konzistenci, takže mixuji poměrně dlouho.

4. Krok

Podle chuti osolte a opepřete.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty