INZERCE

Zdroj: phbcz from Getty Images

Květáková polévka s vejcem

Tato chutná a vydatná polévka je ideální na studené zimní dny. Zvládnete ji připravit i jako rychlý oběd.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Hlavní složky

  • 1 ks Středně velký květák Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 2 ks stroužky česneku Přidáno do
  • 2 l voda Přidáno do
  • 1 Lžíce máslo Přidáno do
  • 2 ks Vejce Přidáno do
  • 150 ml smetana na vaření Přidáno do

Koření a dochucovadla

  • 1 lžíce sůl Přidáno do
  • 12 lžíce mletý černý pepř Přidáno do
  • 1 lžíce muškátový oříšek Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Nejprve očistěte květák a rozdělte ho na menší růžičky.

2. Krok

Olejte a nakrájejte cibuli a stroužky česneku.

3. Krok

Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Opražujte na středním ohni, dokud cibule nezačne být zlatohnědá.

4. Krok

Přidejte květák do pánve a osmažte ho společně s cibulí a česnekem po dobu asi 5 minut.

5. Krok

Poté přidejte vodu, sůl, koření a muškátový oříšek.

6. Krok

Pokud voda začne vařit, snižte teplotu na minimum a vařte do změknutí.

7. Krok

Když je květák měkký, přidejte do polévky smetanu a vyšlehané vejce. Nechte všechno spolu ještě chvíli povařit.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty