INZERCE
Zdroj: phbcz from Getty Images
Květáková polévka s vejcem
Tato chutná a vydatná polévka je ideální na studené zimní dny. Zvládnete ji připravit i jako rychlý oběd.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Hlavní složky
- 1 ks Středně velký květák
- 2 ks cibule
- 2 ks stroužky česneku
- 2 l voda
- 1 Lžíce máslo
- 2 ks Vejce
- 150 ml smetana na vaření
Koření a dochucovadla
- 1 lžíce sůl
- 1⁄2 lžíce mletý černý pepř
- 1 lžíce muškátový oříšek
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Nejprve očistěte květák a rozdělte ho na menší růžičky.
2. Krok
Olejte a nakrájejte cibuli a stroužky česneku.
3. Krok
Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Opražujte na středním ohni, dokud cibule nezačne být zlatohnědá.
4. Krok
Přidejte květák do pánve a osmažte ho společně s cibulí a česnekem po dobu asi 5 minut.
5. Krok
Poté přidejte vodu, sůl, koření a muškátový oříšek.
6. Krok
Pokud voda začne vařit, snižte teplotu na minimum a vařte do změknutí.
7. Krok
Když je květák měkký, přidejte do polévky smetanu a vyšlehané vejce. Nechte všechno spolu ještě chvíli povařit.