INZERCE
Zdroj: Mixellany from Getty Images
Kváskové krekry
S kváskovými krekry jsem se setkala poprvé u mojí kamarádky a okamžitě jsem se do nich zamilovala. Příprava je jednoduchá a konečný výsledek je nejen chutný, ale také zdravý alternativa k obchodním krekru.
INZERCE
Ingredience
porce
20
- 200 g kváskového těsta
- 100 g celozrnné mouky
- 50 g ovesných vloček
- 3 Lžíce olivového oleje
- 1 lžička Soli
- 50 ml vody
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Zmíchejte všechny ingredience dohromady a těsto nechte asi 15 minut odpočívat, aby mouka nabobtnala.
2. Krok
Poté těsto vyválejte na pomoučněném povrchu na požadovanou tloušťku (čím tenší, tím křupavější krekr). Doporučuji vyválet těsto na velmi tenkou vrstvu (cca 3-5 mm), aby byly krekr opravdu křupavé.
3. Krok
Po vyválení těsto nakrájejte na požadovaný tvar a velikost.
4. Krok
Poté krekr pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 20-25 minut.