INZERCE

Zdroj: Mixellany from Getty Images

Kváskové krekry

S kváskovými krekry jsem se setkala poprvé u mojí kamarádky a okamžitě jsem se do nich zamilovala. Příprava je jednoduchá a konečný výsledek je nejen chutný, ale také zdravý alternativa k obchodním krekru.

INZERCE

Ingredience

porce
20
  • 200 g kváskového těsta Přidáno do
  • 100 g celozrnné mouky Přidáno do
  • 50 g ovesných vloček Přidáno do
  • 3 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 lžička Soli Přidáno do
  • 50 ml vody Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Zmíchejte všechny ingredience dohromady a těsto nechte asi 15 minut odpočívat, aby mouka nabobtnala.

2. Krok

Poté těsto vyválejte na pomoučněném povrchu na požadovanou tloušťku (čím tenší, tím křupavější krekr). Doporučuji vyválet těsto na velmi tenkou vrstvu (cca 3-5 mm), aby byly krekr opravdu křupavé.

3. Krok

Po vyválení těsto nakrájejte na požadovaný tvar a velikost.

4. Krok

Poté krekr pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 20-25 minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty