INZERCE

Zdroj: christianhorz from Canva

Kvašený žitný chléb

INZERCE

Ingredience

porce
1

Přikrývka:

  • 1 pl Různý kvas Přidáno do
  • 150 g voda Přidáno do
  • 150 g hladká mouka Přidáno do

Těsto:

  • 300 g Různý kvas Přidáno do
  • 300 g Různá chlebová mouka Přidáno do
  • 250 ml voda Přidáno do
  • 1 pl sůl Přidáno do
  • bramborový škrob Přidáno do
INZERCE

Postup

720 min.
1. Krok

Rozkvas: V hrnku smícháme kvas s moukou a vodou. Zavřeme a necháme 8 hodin odpočívat.

2. Krok

Poté k němu přidáme ostatní suroviny a vařečkou vypracujeme těsto.

3. Krok

Často vyklopte na pomoučenou desku, přeskládejte ho a vytvarujte do bochníku.

4. Krok

Často klademe spoj dolů do košíku, který je posypán bramborovým škrobem.

5. Krok

Chléb necháme kynout 6 hodin.

6. Krok

Chléb přeložíme z košíku na předehřátý plech, který je vystlaný pečicím papírem.

7. Krok

Nakládáme trou na 250 °C a pečeme chléb po dobu 15 minut se záparem, poté snížíme teplotu na 200 °C a pečeme dalších 40 minut již bez páry.

8. Krok

Chléb necháme vychladnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty