:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/pVxJYUum83u9BvSJPYUp/a06687adf1387f40dbd5c3d146a3b0.jpeg)
Kvašený pudinkový koláč
Máte rádi, když je v koláčích a dezertech dost náplně? V tomto pudinkovém pletenci jsem tedy náplní nešetřila.
Ingredience
Koše
- 400 g Hladká špaldová mouka
- 1 balení sušené droždí
- 200 ml mléko
- 25 g Rýžový cukr
- 2 ks žloutek
- 80 g máslo
- 1 čl Sůl
Nástroje
- 1 balení čokoládový pudink
- 400 ml mléko
- 20 g Sladidlo
- 30 g čokoláda
- 30 g máslo
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve si připravíme náplň. Čokoládový pudink uvaříme v mléku spolu s sladidlem. Když už je hustý, přidáme čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Poté vmícháme i máslo.
Pudink přesuneme do mísy, povrch zakryjeme fólií a odložíme vychladnout do lednice.
Mléko ohřejeme. Do teplého mléka přidáme droždí, cukr, rozpuštěné máslo a žloutky. Promícháme. Přidáme prosátou mouku a sůl. Vypracujeme těsto. Já jsem to hnětla rukama. Když máme těsto vypracované, přikryjeme ho utěrkou a odložíme na hodinu kynout.
Vykypané těsto rozdělíme na 2 stejné části.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/pVxJYUum83u9BvSJPYUp/0c985a186292966abedd5a3f54b126.jpeg)
Vytvoříme tvar obdélníku, potřeme polovinou náplně a zabalíme jako Štrúdl. Stejně zpracujeme i druhou část těsta.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/pVxJYUum83u9BvSJPYUp/f754f3c198aff70a0bd2e307861e41.jpeg)
Obě vzniklé části spolu propleteme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/pVxJYUum83u9BvSJPYUp/bde7a15bc1d871192ca5ea4e4360fc.jpeg)
Přeložil jsem to do formy na biskupský chlebík.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/pVxJYUum83u9BvSJPYUp/47df741de8dbe60085fa1462237d36.jpeg)
Potřeme vejcem (já jsem použila jen žloutek).
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/pVxJYUum83u9BvSJPYUp/17f7234294117ec8c728a337f1c43c.jpeg)
Pečeme při teplotě 180 stupňů 15 minut. Následně teplotu snížíme na 160 stupňů. Pečela jsem 25 minut a poté jsem bochník přeložila na plech a dopekla dalších 10-15 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/pVxJYUum83u9BvSJPYUp/ed76b1dfc902f06d7829f96dae91b1.jpeg)