Kvašený pudinkový koláč
Máte rádi, když je v koláčích a dezertech dost náplně? V tomto pudinkovém pletenci jsem tedy náplní nešetřila.
Ingredience
Koše
- 400 g Hladká špaldová mouka
- 1 balení sušené droždí
- 200 ml mléko
- 25 g Rýžový cukr
- 2 ks žloutek
- 80 g máslo
- 1 čl Sůl
Nástroje
- 1 balení čokoládový pudink
- 400 ml mléko
- 20 g Sladidlo
- 30 g čokoláda
- 30 g máslo
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve si připravíme náplň. Čokoládový pudink uvaříme v mléku spolu s sladidlem. Když už je hustý, přidáme čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Poté vmícháme i máslo.
Pudink přesuneme do mísy, povrch zakryjeme fólií a odložíme vychladnout do lednice.
Mléko ohřejeme. Do teplého mléka přidáme droždí, cukr, rozpuštěné máslo a žloutky. Promícháme. Přidáme prosátou mouku a sůl. Vypracujeme těsto. Já jsem to hnětla rukama. Když máme těsto vypracované, přikryjeme ho utěrkou a odložíme na hodinu kynout.
Vykypané těsto rozdělíme na 2 stejné části.
Vytvoříme tvar obdélníku, potřeme polovinou náplně a zabalíme jako Štrúdl. Stejně zpracujeme i druhou část těsta.
Obě vzniklé části spolu propleteme.
Přeložil jsem to do formy na biskupský chlebík.
Potřeme vejcem (já jsem použila jen žloutek).
Pečeme při teplotě 180 stupňů 15 minut. Následně teplotu snížíme na 160 stupňů. Pečela jsem 25 minut a poté jsem bochník přeložila na plech a dopekla dalších 10-15 minut.