INZERCE
Zdroj: rudisill from Getty Images Signature
Kvašená Cuketa
Úžasný recept na kvašenou cuketu, ideální do salátů, sendvičů nebo jako příloha k hlavním jídlům. Jednoduchý způsob, jak do vaší stravy přidat zdravý akcent.
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 1 kg cuketa
- 2 l voda
- 75 g sůl
- 1 žárovka česnek
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
1440 min.
1. Krok
Krájejte cuketu na plátky o tloušťce asi 1 cm. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
2. Krok
Do velkého hrnce přidej cuketu, vodu, sůl a česnek. Přiveďte k varu, mícháním rozpusťte sůl.
3. Krok
Snižte oheň na středně nízký a vařte po dobu 2 minut.
4. Krok
Vyjměte cuketu z hrnce pomocí kleští a umístěte ji do zavařovací sklenice. Zalijte cuketu horkým solankou.
5. Krok
Nechte sklenici 24 hodin při pokojové teplotě. Poté skladujte v lednici.
6. Krok
Podávej jako přídavek k jídlu nebo jako svačinu. Dobrou chuť!