INZERCE

Zdroj: rudisill from Getty Images Signature

Kvašená Cuketa

Úžasný recept na kvašenou cuketu, ideální do salátů, sendvičů nebo jako příloha k hlavním jídlům. Jednoduchý způsob, jak do vaší stravy přidat zdravý akcent.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 1 kg cuketa Přidáno do
  • 2 l voda Přidáno do
  • 75 g sůl Přidáno do
  • 1 žárovka česnek Přidáno do
INZERCE

Postup

1440 min.
1. Krok

Krájejte cuketu na plátky o tloušťce asi 1 cm. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.

2. Krok

Do velkého hrnce přidej cuketu, vodu, sůl a česnek. Přiveďte k varu, mícháním rozpusťte sůl.

3. Krok

Snižte oheň na středně nízký a vařte po dobu 2 minut.

4. Krok

Vyjměte cuketu z hrnce pomocí kleští a umístěte ji do zavařovací sklenice. Zalijte cuketu horkým solankou.

5. Krok

Nechte sklenici 24 hodin při pokojové teplotě. Poté skladujte v lednici.

6. Krok

Podávej jako přídavek k jídlu nebo jako svačinu. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty