INZERCE

Kůzlečí pečeně s bramborami

Kůzlečí pečeně s bramborami je tradiční české jídlo, které si jistě zamilují všichni milovníci dobrého a sytého jídla. Díky kombinaci kvalitního masa, hrubozrnné soli a rozmarýnu vytvoříte chutné pokrm, od kterého si hosté budou chtít přidávat.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg kůzlečí pečeně Přidáno do
  • 1 kg brambor Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • 3 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 Svazek rozmarýnu Přidáno do
  • 3 Lžíce masla Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Pečeně důkladně omyjeme, osušíme a potřeme olivovým olejem. Poté ji lehce pomačkáme stroužky česneku, nasolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Necháme asi hodinu odležet.

2. Krok

Poté pečeně vložíme do předehřáté trouby na 160°C a pečeme asi 60 minut.

3. Krok

Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky, osolíme a lehce opepříme a smícháme s lžící olivového oleje.

4. Krok

Brambory přidáme k pečeně do trouby asi 30 minut před koncem pečení.

5. Krok

Upečené kůzle podáváme s bramborami a pokud chcete, můžete přidat i svůj oblíbený salát nebo zeleninu.

6. Krok

Příjemnou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Masové pokrmy

1371 recepty

Dršťky

118 recepty

Oběd

2789 recepty