Kůzlečí pečeně s bramborami
Kůzlečí pečeně s bramborami je tradiční české jídlo, které si jistě zamilují všichni milovníci dobrého a sytého jídla. Díky kombinaci kvalitního masa, hrubozrnné soli a rozmarýnu vytvoříte chutné pokrm, od kterého si hosté budou chtít přidávat.
Ingredience
- 1 kg kůzlečí pečeně
- 1 kg brambor
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 3 Lžíce olivového oleje
- 1 Svazek rozmarýnu
- 3 Lžíce masla
Nejnovější letáky
Postup
Pečeně důkladně omyjeme, osušíme a potřeme olivovým olejem. Poté ji lehce pomačkáme stroužky česneku, nasolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Necháme asi hodinu odležet.
Poté pečeně vložíme do předehřáté trouby na 160°C a pečeme asi 60 minut.
Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky, osolíme a lehce opepříme a smícháme s lžící olivového oleje.
Brambory přidáme k pečeně do trouby asi 30 minut před koncem pečení.
Upečené kůzle podáváme s bramborami a pokud chcete, můžete přidat i svůj oblíbený salát nebo zeleninu.
Příjemnou chuť!