Zdroj: frederique wacquier from Getty Images
Kuřecí rizoto s houbami
Křupavé kuřecí maso, měkké houby a krémové rizoto - jednoduše neodolatelná kombinace.
Ingredience
- 350 g kuře
- 200 g Houby
- 1 ks cibule
- 2 stroužky Česnek
- 1 Lžíce Olivový olej
- 250 g Rýže arborio
- 1 l Zeleninový vývar
- 80 g parmezán
- Sůl, čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve nakrájejte maso na menší kousky, osolte je a opečte na pánvi s trochou olivového oleje. Opečené maso vyjměte a dejte stranou.
Na stejné pánvi osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, aby měly krásně zlatavou barvu. Poté přidejte na plátky nakrájené houby.
Když se všechny ingredience na pánvi spojí, přidejte rýži. Je velmi důležité, abyste nepřilévali všechen vývar najednou, ale postupně, jak ho rýže absorbuje. Nezapomeňte mezi tím občas zamíchat.
Když je rýže téměř hotová (asi po 20 minutách), přidejte zpět kuře a promíchejte. Tímto způsobem se všechny chutě spojí a vytvoří dokonalou harmonii.
Nakonec do rizota přidejte nastrouhaný parmazán a ještě jednou promíchejte. Poté můžete rizoto podávat.