Zdroj: Pixabay: romjanaly
Kuřecí prsa s houbovou zakysanou smetanou
Můj nejoblíbenější recept na kuřecí prsa je kuřecí prsa na houbách a zakysané smetaně. Je vynikající, chutné a snadno se připravuje, pokud dodržíte postup. Dělala jsem ho už několikrát, takže mám několik praktických tipů pro dokonalý výsledek.
Ingredience
- 4 ks Kuřecí prsní řízek
- 2 polévková lžíce máslo
- 1 velké Hlava cibule
- 2 gerezd česnek
- 250 g Houby (např. žampiony)
- 2 dl zakysaná smetana
- 1 moka lžíce červené papriky
- Sůl, pepř podle chuti
- Čerstvě nasekaná petržel na podávání
Nejnovější letáky
Postup
Červenou papriku smíchejte se zakysanou smetanou. Dávejte pozor, aby nebyla příliš pikantní, jinak zakryje ostatní chutě.
Na másle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Buďte trpěliví, nespěchejte, chuť dušené cibule bude mnohem hlubší.
Přidejte očištěné a nakrájené houby a pokračujte v dušení. Je důležité odpařit šťávu z hub, jinak bude výsledek vodnatý.
Kuřecí prsa posypte a dobře promíchejte. Osolte a opepřete. Kuřecí prsa se snadno vysuší, proto je nenechávejte na pánvi příliš dlouho.
Přidejte směs zakysané smetany a vařte dalších 5-10 minut. Je důležité, aby se nevařilo, protože by se zakysaná smetana mohla vysrážet.
Podávejte posypané čerstvě nasekanou petrželovou natí. Výbornou přílohou je rýže nebo těstoviny.