Kuřecí enchiladas recept
Kuřecí enchiladas se připravují tak, že se z ingrediencí připraví omáčka, která se přidá k pečenému a nakrájenému kuřeti, směs se použije jako náplň do tortill, které se omotají kolem sebe, vloží do zapékací misky a upečou v troubě.
Ingredience
- 2 extra panenský olivový olej lžíce
- 1 malé bílá cibule
- 1 stroužky nasekaný česnek
- hladká mouka
- kmín
- 1 lžička Kuřecí vývar
- 300 ml voda
- sůl a pepř
- Nakrájená kuřecí prsa
- 2 pšeničné tortilly
- 100 gstrouhaný parmazán
- 200 ml mexická omáčka
Nejnovější letáky
Postup
Navlhčete dno formy o rozměrech 30 × 20 cm a předehřejte troubu na 200 °C. Do pánve na středním plameni nalijte olej. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a nakrájenou papriku a za občasného míchání smažte, dokud cibule nezíská lesk a paprika nezměkne, asi 5 minut.
Přidejte prolisovaný česnek a vařte jednu minutu. Přidejte mouku a kmín a promíchejte. Po několika minutách přidejte k ingrediencím vývar a vodu.
Nechte vařit na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti osolte a opepřete.
Kuřecí maso vložte do mísy a přidejte mexickou omáčku. Na dno plechu připraveného na začátku rozetřete 100 ml předem připravené omáčky. Zabalte 8 pšeničných tortill do vlhké papírové utěrky a vložte je na minutu do mikrovlnné trouby, aby změkly.
Do středu každé tortilly rozetřete trochu kuřecí směsi, pak ji kolem sebe zabalte a vložte do pečicího plechu tak, aby se nemohla rozvinout.
Takto postupujte, dokud nenaplníte všech 8 tortill.
Enchilady potřete zbývající omáčkou.
Přípravu dokončete rovnoměrným rozetřením nastrouhaného sýra na omáčku.
Pečte odkryté v troubě 15 minut nebo dokud se sýr nerozpustí a nezačne bublat. Ihned podávejte