Zdroj: Canva
Kuře tandoori
Kuře tandoori recept je klasické indické jídlo, které se vyznačuje kuřecím masem marinovaným v jogurtové směsi s kořením, jako je koriandr, kurkuma, paprika a skořice. Poté je pečeno ve speciální peci zvané tandoor, což dává masu unikátní chuť a křupavou kůrku.
Ingredience
- kousky kuřecího masa
- 200 ml řeckého jogurtu
- 1 Lžíce Tandoori koření
- 2 stroužky česneku
- 1 Lžíce zázvoru
- 1 Červená cibule
- 1 čerstvé zelená paprika, nakrájená na plátky
- sůl
- čerstvý koriandr
Nejnovější letáky
Postup
Kousky kuřecího masa umyjte a zbavte kůže. Udělejte na nich několik řezů, aby se koření dostalo dovnitř.
V míse smíchejte jogurt, tandoori koření, citronovou šťávu, česnek, zázvor a sůl. Přidejte kuřecí maso a promíchejte tak, aby se koření nasálo pěkně do masa. Nechte marinovat nejlépe přes noc nebo minimálně 4 hodiny.
Troubu předehřejte na cca 200 °C. Připravte si pekáč a vložte na dno cibuli a papriku.
Marinované kousky masa položte na povrch zeleniny v pekáči.
Pokud máte k dispozici, můžete použít rošt na přípravu kuřete tandoori nad otevřeným ohněm. Rovnoměrně rozložte kousky kuřete na rošt a opečte je z každé strany asi 5-7 minut.
Pokud nepoužíváte rošt, vložte pekáč s kuřetem do předehřáté trouby. Pečte při 200 °C po dobu 30-35 minut, nebo dokud není kuřecí maso perfektně propečené.
Kuřecí maso podávejte s čerstvou zeleninou, plackami nebo na prázdný talíř.
Tip: Další skvělou volbou je také kuře tandoori masala!