Zdroj: carlosrojas20 from Getty Images
Kuře se zeleninou v hořčičné omáčce
Kuře v hořčičné omáčce je jedním z mých nejoblíbenějších jídel. Hořčice dodává kuřecím prsům výraznou a pikantní chuť, která je dokonalým kontrastem k jemné cibuli a šlehačce. Tento pokrm je ideální pro neděle nebo zvláštní příležitosti.
Ingredience
- 4 kus kuřecí prsa
- 3 pl olivový olej
- Sůl, černý pepř
- 1 kus cibule
- 3 stroužky Česnek
- 4 pl Hořčice
- 200 ml Smetana ke šlehání
Nejnovější letáky
Postup
Kuřecí prsa dobře omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Poté je z obou stran osolte a opepřete.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa na něm z obou stran opečte dozlatova.
Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno a rozdrťte stroužky česneku. Když jsou kuřecí prsa opečená, dejte je stranou a na pánvi osmahněte cibuli a česnek.
Poté přidejte hořčici a smetanu ke šlehání a dobře promíchejte. Je lepší přidat více hořčice, protože dodá omáčce výraznější chuť.
Nakonec vložte kuřecí prsa zpět do omáčky a nechte vše společně asi 10 minut povařit. Podle potřeby můžete přidat trochu vody.
Kuře v hořčičné omáčce lze podávat s dušenou nebo restovanou zeleninou.