Kuře s omáčkou z čerstvých paprik
Základní ingrediencí jsou kapie, vyberte pěkně vyzrálé a voňavé, pak je stačí společně s cibulí dobře opéct do zlatohněda, právě v tomto kroku je celé tajemství dobré omáčky.
Ingredience
- 2 kuřecí prsa
- 250 g těstovin
- 3 kapie očištěné a překrojené podélně na půl
- 1 červená cibule oloupaná a nakrájená na silná kolečka
- 1 bílá cibule oloupaná a nakrájená na silná kolečka
- sůl pepř
- 4 čerstvé snítky dobromysli
- 1 lžíce másla
- 50 ml olivového oleje
- 50 ml smetany
- 250 ml vody já používám Pí vodu BCS
- 1 lžíce citronové šťávy
Nejnovější letáky
Postup
1. Na pánvi rozehřejte polovinu olivového oleje, restujte papriku a cibuli do okamžiku, kdy se zelenina propeče a získá zlatohnědou barvu asi 2-3’, vytáhněte z pánve a dejte stranou.
2. Na tu samou pánev nalijete druhou polovinu oleje a pečte kuřecí prsa na středním plameni, maso nejdříve položte na pánev kůží dolů a v průběhu pečení otočte. Okořente solí a pepřem. Pečte dokud se dobře nepropeče a získá zlatohnědou barvu, asi 5-6’. Vytáhněte a dejte maso stranou.
2. Pečenou zeleninu dejte do mixéru a rozmixujte do hladka. Dejte na pánev do výpeku, kde jste připravovali zeleninu a kuře, přidejte máslo, dobromysl. Přilijte vodu a nechte omáčku zredukovat na polovinu.
3. Jakmile je omáčka hotová, dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou, přidejte smetanu a nechte 1’ převařit. Pak přidejte uvařené těstoviny podle návodu, promíchejte, přidejte pečené kuře a podávejte.