INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/W3q5Tvx-mxMr_N6Rspt_/f9dedefe0f1508f006f68a74eb03d3.jpeg)
Zdroj: Mykola Lunov from Canva
Kuře na pomerančích
Kuře na pomerančích je skvělá volba pro ty, kteří si chtějí vychutnat sladko-kyselou kombinaci chutí. Tohle kuře se peče v troubě s čerstvými pomeranči a zvláštní směsí koření.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Kuře
- 1 kus kuře
Marináda
- 3 Kusy pomeranče
- 2 Lžíce medu
- 2 lžíce sušeného rozmarýnu
- 1 lžička Sušeného tymiánu
- 1 lžička Soli
- 1 lžička mletého černého pepře
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
2. Krok
Kuře omyjte a osušte papírovou utěrkou.
3. Krok
Vytvořte marinádu z šťávy dvou pomerančů, medu, rozmarýnu, tymiánu, soli a pepře.
4. Krok
Kuře obalte marinádou a umístěte do pekáče.
5. Krok
Posypete zbývajícím pomerančem nakrájeným na plátky.
6. Krok
Pečte v předehřáté troubě po dobu 60 minut, než se kuře stane zlatohnědé a šťávy vytečou čistě.
7. Krok
Nechejte kuře odpočívat 10 minut před podáváním.