INZERCE
Zdroj: VankaD from Getty Images
Kuře na medu
Kuře na medu je skvělým jídlem, které je nejen velmi chutné, ale také zdravé.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Hlavní
- 1 kus kuře
- 2 Lžíce Med
- 2 Lžíce sójová omáčka
- 1 lžička mletý černý pepř
- 1 lžička sůl
Byliny a koření
- 2 Lžíce česnek, nasekaný
- 1 Lžíce Rozmarýn, nasekaný
- 1 Lžíce timián, nasekaný
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180 °C. Kuře důkladně omyjte a osušte. Smíchejte med, sojovou omáčku, mletý černý pepř a sůl a nanesťe směs na kuře.
2. Krok
Kuře vložte do pekáčku a posypte nasekaným česnekem, rozmarýnem a timiánem. Kuře pečte v troubě asi hodinu, nebo dokud není zlatohnědé a šťavnaté.
3. Krok
Kontrolujte kuře každých 15 minut a přelévejte ho šťávou, která se uvolnila během pečení. To zajistí, že kuře bude mít krásnou zlatohnědou barvu a bude šťavnaté.
4. Krok
Kuře na medu je hotové, když je maso zcela opečené a šťáva z kuře je jasná. Nechte kuře asi 10 minut odpočívat před podáváním. Dobrou chuť!