Zdroj: LauriPatterson from Getty Images Signature
Kuře Cacciatore
Kuře Cacciatore je klasický italský recept, který v překladu znamená 'kuře na myslivecku'. V tomto pokrmu se snoubí chutě rajčat, bylinek a dobře upečeného kuřete. Připravte si tento jemný pokrm pro rodinu a přátele!
Ingredience
kuře
- kuřecí stehna
- 2 Lžíce olivový olej
- 1 pinch sůl
- 1 pinch čerstvě mletý černý pepř
omáčka
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 Lžíce Mouka
- 1 ks paprika
- 800 g nasekaná rajčata v plechovce
- 250 ml suché bílé víno
- 1 větvička Čerstvý rozmarýn
- 1 větvička čerstvý tymián
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180°C. Kuře omyjte, osušte a nakrájejte na osmičky. Každý kus potřete olivovým olejem, osolte a opepřete.
Na pánvi na středním ohni orestujte kuře ze všech stran. Pak kuře přesuňte do pekáče a dejte péct do předehřáté trouby na 20 minut.
Mezitím na pánvi, na které jste orestovali kuře, osmažte na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte mouku a směs promíchejte. Poté přidejte nasekanou papriku a promíchejte.
Přidejte nasekaná rajčata a bílé víno. Přiveďte omáčku k varu a nechte ji probublávat 10 minut. Poté přidejte větvičky rozmarýnu a tymiánu.
Z trouby vyndejte kuře a přidejte ho do omáčky. Omáčku s kuřetem dejte zapéct do trouby na dalších 20 minut, nebo dokud kuře nezměkne a omáčka se neredukuje.
Podávejte teplé s vaší oblíbenou přílohou, například s těstovinami, rýží nebo pečivem. Dobrou chuť!