Zdroj: FB: 1000 pomysłów na przekąski
Krůtí filé ve vlastní omáčce
Tento recept na krůtí řízek ve vlastní omáčce je v mé kuchyni klasikou, která se vyvinula v průběhu let.
Ingredience
- 2 filé Krocana
- 500 ml Drůbeží vývar
- 2 lžíce Máslo
- 2 lžíce mouky
- 2 stroučky Česnek
- 1 Cibule
- sůl a pepř podle chuti
- Bylinky
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Mezitím rozehřejte máslo na pánvi a opečte filé z obou stran dozlatova. Filety osolte a opepřete.
Krůtí maso vložte do nádoby odolné vůči troubě, přidejte nasekaný česnek a cibuli. Přisypeme bylinky, přičemž musíme mít na paměti, že libeček dodává velmi výraznou chuť. Pro mě je to jednoznačný vrchol tohoto receptu.
Vše zalijte vývarem do 3/4 výšky masa a vložte do předehřáté trouby asi na 30 minut.
Během pečení maso přelévejte marinádou, aby zůstalo šťavnaté.
Jakmile jsou filety uvařené, vyjměte je z mísy a zbylou omáčku smíchejte s moukou a vařte, dokud nedosáhne správné konzistence.